Tom Strommer
Málokdo z nás by vyměnil úspěšnou kariéru za něco málo vinic.
V případě Weingut Strommer tomu tak bylo, když Robert Strommer zanechal práce a v roce 1990 založil malé rodinné vinařství.
Po 2 letech získal vinařské ocenění v podobě zlaté medaile pro víno Burgenlandu.
Následně vznikla myšlenka na znovuobnovení starého sklípku, který se ve městečku Purbach již rodina vlastnila. Po 3 letech v roce 1998 došlo k jeho otevření a vznikla tak v ulici klasická Kellerschenke Strommer, kde nabízejí svá vína společně s místními typickými jídly. Za krátkou dobu získala na své popularitě a obnovila tak tradici ve městě v ulici Kellergasse, kde se postupně přidalo pár dalších.
Největší expanze přišla v roce 2000, kdy Robert definitivně pověsil svojí původní profesi na hřebík a investoval vydělané peníze do rozvoje vinařství.
Nyní se o víno stará především Robertův syn Tom, který předchozí léta strávil spíše volnomyšlenkářským životem a nikdo by neřekl, že bude následovat svoje rodiče ve stopách vinaře.
S plným nasazením společně s životní partnerkou Tinou a dcerou Aimee se nyní věnují na chodu celého vinařství a také restaurantu.
V posledních letech se celé vinařství zmodernizovalo, avšak neopouští tradice, které ve v 90. Letech 20. Století nastolil Robert Strommer.
Sběr hroznů se provádí výhradně ručně a tím se také dbá na větší kvalitu sbíraných hroznů a čistší zpracování vín.