Pálenice Zubří
Noví majitelé zakoupili pálenici v Zubří v roce 2011, včetně její tradice. "Nemůžeme se sice chlubit tradicí na místě Pod Lipůvkou, můžeme však zodpovědně prohlásit, že naši pracovníci mají mnohaletou praxi a obrovské zkušenosti ve výrobě destilátu, jejich kvašení a dalšímu zpracování".
Technologie:
Pálenice je vybavena tak zvaným jedno kotlovým systémem, který se začal hojněji využívat v devadesátých letech minulého století, a kolébkou této technologie bylo Švýcarsko. Princip této technologie spočívá v tom, že lihové páry jsou předestilovány v podstatě 3x na místo dvojité destilace u klasického způsobu. Druhou výhodou je, že průběh celého destilačního procesu je řiditelný, což je přínosem především u zpracování méně kvalitního kvasu, což se bohužel stává. Poslední a nezanedbatelnou předností je úspora energií a tím také ochrana životního prostředí. Dá se však s jistotou tvrdit, že rozdíl mezi oběma typy technologie není pro výsledný destilát rozhodující. Nejdůležitější je kvalitně vyzrálý kvas a pozvolné vedení destilace.
Stránka 1 z 1 - 9 položek celkem