Golem
Tento lihovar má více než stoletou tradici, založen byl již v roce 1911. spočívá hlavně v poctivé výrobě. Kvalitní vyzrálé a zdravé ovoce se po důkladném omytí nadrtí a uloží do kvasných nádob. Tady odpočívá pět až osm týdnů. Po procesu kvašení putuje kvas do destilačního kotle. Destilační přístroje dnešní doby se prakticky neliší od těch, které se používaly k výrobě před 100 lety. Jedná se o systém dvojí destilace ve dvou kotlích. První destilací se dosáhne toho, že se získá veškerý alkohol obsažený v zápaře. Druhá destilace je proces, ve které se pak oddělí tzv. jádro, které obsahuje množství aromatických látek a alkoholu. Důležitou zásadou je nutnost stáčírny vlastnit měděného destilačního zařízení. Měď působí jako katalyzátor, který reaguje s kyanidovými kyselinami, čímž je neutralizuje. Lahvování se provádí do vlastních originálních lahví s korkovým uzávěrem, které byly speciálně navrženy tak, aby ztělesňovaly mohutnou postavu Golema. Legenda o Golemovi je součástí každé láhve. Golemova pálenka v domě U Topičů Vám připomene jeho sílu! Poctivá česká slivovice. Nabízíme možnost nechat si ovocné destiláty zaslat až domů, nebo zvolit osobní převzetí v Praze U Topičů, kde jsou kvalitní pálenky z východních Čech jako doma