ETSU
Jestli máte chuť na krásný výlet do země vycházejícího slunce, pak nastupte na loď jménem „Potěšení“. To totiž v překladu znamená japonské slovo etsu a název jednoho z prvních japonských ginů vůbec. Etsu je destilován na ostrově Hokkaidó a stáčen do lahví při 43% alkoholu. Gin přitom pochází z Anglie, kde je považován za národní nápoj. Kořeny tohoto destilátu sahají až do Holandska, ale o kvalitě japonského ginu a perfektní destilaci už dnes nelze pochybovat. Stejně jako nikdo nevyvrátí fakt, že japonští palíři přepsali dějiny ginu. Tradiční gin - jalovcová medicína, jak se ji říká - je díky aromatickým přísadám z celé řady asijských a japonských surovin pro Evropana exotický a přitažlivý.
Zajímavost: Etsu Japanese Gin se vyrábí v palírně Asahikawa podle tajného receptu za pomoci know how francouzské společnosti BBC Spirits. Alkohol je ředěný pramenitou vodou z pohoří Taisetsu a rostlinné látky se macerují v měděném kotli v neutrálním třtinovém lihu po dobu 24 hodin před destilací. Etsu, japonská zahrada v lahvi, má velmi dekorativní etiketu, která nejen dotváří příběh původu ginu Etsu, ale pokud máte slabost pro tradiční japonské figurativní umění, pak nabízí prostor i pro zážitkovou degustaci.
Vůně: převážně květinová s výraznou citrusovou stopou yuzu
Chuť: jalovcová, svěží s citrusovými tóny, koriandr, lékořice, andělika lékařská, melasa
Složení: voda, obilný destilát
Závěr: kulatý, lehký a jemný
Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem