Dolin
Vermouth de Chambéry je slavný pro svůj čistý, lehký a květinový styl, a pro fantastické Martiny, které proslavil. Od svého vzniku čerpá Dolin inspiraci v přírodním bohatsví Alp - stejně tak jako ingredience pro své tajné receptury. Společnost zůstává věrná tradicím a tradičním postupům, a tak dnes potěší všechny, kteří hledají kvalitní autentický produkt. Stále také funguje jako malý rodinný podnik s hrstkou zaměstnanců.
Příběh Vermutu Dolin začíná v roce 1821, kdy se Joseph Chavasse rozhodl vytvořit lepší vermut než jeho brantranec v Turíně. Tak vznikl Vermouth de Chambéry. O dvacet let později získal jméno Dolin podle manžela Josephovy dcery Marie. Po jeho smrti Marie Dolin přebrala rodinné podnikání a s vermutem Chambéry sbírala jeden úspěch za druhým.
Ovšem vrchol během Belle Époque rychle vytřídal útlum během první světové války, který vyústil až v prodej společnosti rodině Sevez. Rodina zkušených obchodníků dokázala Dolin udržet a zmodernizovat, a po boku vermutu postupně vybudovat portfolio likérů a syrupů. Dnes je Dolin jedním z posledních nezávislých producentů vermutu, a úplně posledním vyrábějícím Vermouth de Chambéry.
Dolin nadále vyrábí autentické produkty za použití původních postupů, díky kterým vermut Chambéry ve třicátých letech získal chráněné označení původu, jako jediný vermut ve Francii. To znamená, že produkce probíhá přímo v Chambéry, macerovány jsou přímo rostliny, a ne předpřipavené výluhy, a k slazení je používán cukr, nikoliv jiná sladidla. Firma Dolin z lokálních bylinek také už dlouho vyrábí legendární alpský likér Génépy.
Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem