Brilla
Region - Veneto, členitá krajina u regionu TREVISO.
Mírné podmínky, díky blízkému moři. Alpy zabraňují severním větrům. Zimy jsou zde studené a vlhké, léta zase horká a dusná s mírnými rozsahy teplot.
Prosecco Brilla zraje dva roky.
Hrozny jsou pečlivě vybírány jak podle oblasti, tak podle kvality. Měkký lisovaný mošt je uložen v ocelových nádržích pro statické chlazení za studena. Fermentace s vybranými kvasinkami se provádí při kontrolované konstantní teplotě 18°C a je ukončena za 8 - 10 dnů. Po skladovací době studuje vinař kvalifikované kupé, aby dosáhl základního cuvée Prosecco Spumante. Poté se víno filtruje a skladuje v ocelových nádržích s přídavkem sacharózy a vybraných kvasinek pro druhou fermentaci (metodou Martinotti-Charmat) při kontrolované teplotě 14 - 15 °C. Jakmile víno dosáhne požadované úrovně tlaku, obsahu alkoholu a cukru, je chlazeno a stabilizováno za studena (-2/-3°C), filtrováno a kontrolováno před plněním do lahví.
Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem