Redbreast 12 yo Limited Edition Bird Feeder 40% 0,7 l

Kód: 880 0106
2 290 Kč 1 893 Kč bez DPH
Skladem

Limitovaná edice 12leté single pot still irské whiskey Redbreast v atraktivním měděném obalu, který se promění v pěkné krmítko pro ptáky. Tato whiskey, vyrobená ve spolupráci s BirdLife International, nabízí možnost relaxovat se sklenkou v ruce a pozorovat poletující přírodu.

Vyvážená irská single pot still whiskey Redbreast 12 Year Old zrála v kombinaci sudů po bourbonu a sherry, což jí dodává sladkokořeněný charakter. V nose se skrývá vůně sladkého ovoce, opečeného dubu a hřejivého koření a chuť nabízí tóny máslového hot-cross-buns, sušeného ovoce, pekařského koření a pikantního dubu.

 

Detailní popis produktu

Popis produktu není dostupný

Doplňkové parametry

Kategorie: Whisky, Whiskey, Bourbon
Objem: 0,7 l
Obsah alkoholu: 40 %
Země původu: Irsko
Druh balení: holá láhev

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Zeptejte se kteréhokoliv nadšence na jméno nejlepší irské whisky a vsaďte se, že bez zaváhání řekne: Redbreast. Kultovní Redbreast měl svého času neobvyklý přídomek “kněžský chlast”. V obdobích nedostatku se totiž vyskytoval spíše na farách než v hospodách. Jeho distributor měl totiž zároveň licenci na mešní víno. Jakkoliv se budete snažit přeložit název značky doslovně, nedělejte to, je to slepá ulice. Jméno Redbreast bylo poprvé publikováno v tištěné reklamě v roce 1912 a vzniklo nevinně - autor byl vášnivým pozorovatelem ptačí říše a měl rád červenky. Pro spoustu lidí představuje značka Redbreast esenci pravé irské whisky. Patří k nejoceňovanějším a nejprodávanějším pot still whisky vůbec. Také k inovacím přistupuje po svém. Spíše než na hledání nových příchutí či technologii bádá, jak si svůj specifický charakter a tradiční výrobu zachovat. Kdo pije Redbreast, ten se vrací v čase do zlatého věku irské whisky

Zajímavost: Spojení "Pot still" v názvu whisky značí z hlediska výroby použití kotlíkové metody destilace a z hlediska spotřebitele bohatou, krémovou, trochu až máslovou, kořeněnou chuť s tóny rozinek a skořice. Jedná se o whisky vyrobenou z kaše obsahující sladový i nesladový ječmen, který se následně třikrát destiluje v měděných destilačních nádobách; v případě Redbreast ve tvaru cibule. Olejovitý charakter kotlíkové destilace je zjemněný dlouhým zráním v sudech po bourbonu nebo sherry ze španělského dubu. Celkově má Redbreast charakter vánočního cukroví, ovšem s celoroční platností.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz