Tequila
Nejprodávanější
Olá, tequila!
Mexický národní nápoj patří k populárním destilátem snad na celém světě. Originál tequila se vyrábí pouze v okolí městečka Tequila a v dalších pěti zákonem stanovených oblastech z exotické rostliny, zvané Weberova modrá agáve. Celý proces výroby tequily, včetně pěstování a ošetřování agáve, její opracování, destilace a zrání v dubových sudech trvá přibližovat 12 až 15 let. Náročný proces výroby se tak odráží nejen na kvalitě, ale i ceně.
Navzdory zažitým evropským zvyklostem pít tequilu se solí a s citrónem, či dokonce s pomerančem a skořicí, by se originál tequila měla pít samostatně a v likérové sklence. První způsob má skutečný význam pouze v horkém a vlhkém Mexiku. Sůl totiž zadržuje vodu v těle, čímž nedojde k odvodnění organismu a citron na druhé straně napomáhá k odbourávání alkoholu z těla. Zmiňovaná skořicově-pomerančová metoda však vznikla pouze jako aktivita amerických marketérů zamaskovat nekvalitní falšovanou tequilu.
V konečném důsledku, ať už budete pít tequilu samostatně, s nakrájenými citrusy nebo v míchaném drinku, je to zcela na Vás, jakým způsobem si tento alkoholický nápoj vychutnáte nejvíc.