Možná už jste se setkali s laskavým pohostinstvím obyvatel Tater, s tradiční atmosférou hor jste při ohni vychutnávali nezapomenutelnou chuť nápoje, na kterou jste dodnes nezapomněli... Už jste pili Tatranský čaj? Jakmile navštívíte Vysoké Tatry a jejich "zbojnické tatranské koliby", každá Vám nabídne jako aperitiv svoji specialitu - horký čaj z tatranských bylin zalitý koncentrovaným lihem. Od roku 2003 se myšlenka výroby této lihoviny ve spotřebitelském balení stala ve společnosti Karloff ...
Blog TopAlkohol.cz, Strana 13
Příznivci ovocných pálenek: máme pro Vás nově naskladněné produkty z Valašska! Pálenice Zubří je malá rodinná manufaktura v srdci Valašska. Pokračují v tradici výroby ovocných destilátů a likérů v jejich regionu. Jejich výzvou a vášní jsou odrůdové a ročníkové destiláty té nejvyšší kvality. Čerpají ze zkušeností, které jsou v rodině předávány po několik generací. "Spojuje nás láska a nadšení pro to, co děláme. Prioritou při výrobě je pro nás výběr ovoce té nejvyšší kvality, kdy dáváme předn...
Ochutnejte americkou odpověď na jihoamerický originál... Na přípravu jednoho koktejlu potřebujete: 4,5cl bíloho rumu 9cl anananasového džusu 1,5cl kokosového sirupu nebo mléka 1,5cl grenadiny ledovou tříšť a ananas na ozdobu A můžete míchat: Odměřte 4,5cl bíloho rumu a nelejte do mixéru. Totéž opakujte s 9cl ananasového džusu, 1,5cl kokosového sirupu a 1,5l grenadiny. Přidejte půlku vysoké sklenky roztříštěného ledu a mixujte 15 až 20 sekund. Přelejte do tumbleru a podávejte ozd...
Značka hořkého, aromatizovaného destilátu z Itálie... Barva: Tmavohnědá s oranžovými záblesky ze směsi bylin Vůně: Velmi komplexní se spousou bylinek, zvláště čerstvé mátové nati Chuť Hořká a připomínající lék s mentolem a suchou, drsnou dochutí Fernet Branca je hořký, aromatický italský destilát vyráběný ze základu alkoholu z hroznů (jako brandy) a více než 40 bylinek a koření, včetně třezalky, myrhy, rebarbory, heřmánku, kardamonu a šafránu - přesný recept je samozřejmě tajemstvím. Tuto ...
Matusalem & Company byla založena na Kubě v r. 1872 s cílem vyrábět rum té nejlepší kvality a nejjemnější chuti na světě. Matusalem všeobecně: Barva: Jasně zlatavá po temnější jantarovou u zraješích verzí Vůně: Elegantní, kokos, vanilka, pepř, karamel a švestka Chuť: Poměrně sladká, dřevo, vanilka, karamel, banán, kořenitá dochuť Matusalem, který jako první vyrobili v roce 1872 dva bratři a jeden spolupracovník, který přijel na Kubu ze Španělska, je lehký rum v kubánském stylu. Jmé...
Vaječný likér, lidově vaječňák, to je opravdová legenda a každý se samozřejmě rád pochlubí svoji osvědčenou recepturou. Nabízíme Vám hned tři a určitě si mezi nimi vyberete!! Žloutkový klasik 10 žloutků, 50g krupicového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 250ml sladké smetany, 500ml brandy Žloutky vyšlehejte v kotlíku nad párou s krupicovýcm i vanilkovým cukrem, do pěny zašlehejte ohřátou smetanu a odstavený základ nechte za občasného prošlehání zchladnout. Po částech do něj vmíchejte...
Jemná a komplexní irská whiskey... TULLAMORE D.E.W. 14 YO SINGLE MALT Obecným synonymem pro single malt whisk(e)y je sladkost, komplexnost a jemnost. Single malt však není skotská whisky, jak si mnozí představují. Když se světově oceňovaný Malt Master Brian Kinsman setkal s ikonou irské whiskey Johnem Quinnem nad sklenkou Tullamore D.E.W., vedlo to k dvouletému procesu vývoje dvou výjimečných whiskey a k nastolení základní otázky – je nejlepší single malt z Vysočiny, Ostrovů či Irska? „Prác...