„Aperitivo nebo spritz“, to jsou pojmy, které jsou u nás posledních pár let spojovány především s jednou velkou značkou. Občas se však objeví produkt, který může být velmi zajímavou alternativou. A právě takovým je Pampelle aperitif, na který se nyní podíváme.
FRANCOUZSKÁ HVĚZDA Z REGIONU COGNAC
Ač je Pampelle aperitiv, vyrábí se v srdci regionu Cognac a to přímo v koňakovém domě Louis Royer, který má více než 160letou historii a tradici. Nepřekvapí tedy, že základem tohoto aperitivu je velmi kvalitní vinný destilát. Hlavním hrdinou je však červený grep, konkrétně odrůda RUBY STAR, která má velmi intenzivní chuť a barvu. Tyto grepy jsou ručně sbírány na slunném ostrově Korsika a mají certifikát ORGANIC.
HOŘKO-SLADKÁ SYMFONIE
Pampelle má opravdu unikátní hořko-sladkou chuť červeného grepu, který mu navíc dodává i krásnou svěžest. Sladkost navíc není způsobena přidáním cukru, Pampelle ho obsahuje o třetinu méně než ostatní známé aperitivy. Bude Vás bavit samotné s kostkou ledu, s tonikem, s šumivým vínem jako spritz i jako součást koktejlů. A dejte si pozor, je velmi návykové.
ZÁVĚR: TO NEJLEPŠÍ MEZI APERITIVY
Jak tedy obstojí Pampelle v konkurenci pomerančových italských aperitivů? Bez nadsázky skvěle. Díky své unikátní chuti a preciznosti výroby z těch nejkvalitnějších surovin patří mezi to nejlepší, co současný trh nabízí.