GREY GOOSE VODKA – VÝROBA BEZ KOMPROMISŮ
Pojďme se podívat na dědictví značky Grey Goose a to, co ji odlišuje od ostatních.
DVOJICE ZAKLADATELŮ
Výjimečná vodka pochází od výjimečných zakladatelů. Sidney Frank vyrůstal jako farmářský chlapec na venkově v Connecticutu, ale díky svému podnikatelskému duchu a neúnavné pracovní morálce se stal celosvětově úspěšným výrobcem lihovin. Barmani mu neustále říkali, že ve skutečnosti chtějí lepší vodku. Ale Sidney byl obchodník, ne odborník na výrobu lihovin. Proto přišel François Thibault. François vyrostl v Cognacu a byl ponořen do všech aspektů lihovinového a vinařského průmyslu, protože studoval v Burgundsku a získal titul z enologie na univerzitě v Bordeaux. Později získal prestižní titul sklepmistra, což je nejvyšší postavení ve výrobě lihovin ve Francii. Jeho zkušenost s koňakem mu pomohla zdokonalit chuťové buňky a znamenala, že byl připraven pomoci Sidneymu vyvinout nový sofistikovaný destilát. Společně se rozhodli vytvořit vodku, která by byla od základu vytvořena tak, aby vyjadřovala podstatu svých vynikajících ingrediencí. Žádné zkratky a kompromisy.
VÝROBA VE FRANCII MÁ SVŮJ DŮVOD
François věřil, že k vytvoření nejlepšího destilátu potřebuje plnou kontrolu nad surovinami. A proto se používají pouze dvě: měkká ozimá pšenice z Pikardie a pramenitá voda z vlastní studny v Gensac-la-Pallue. Na rozdíl od mnoha dostupných vodek odmítl Francois koupit již existující lihovinu a znovu ji destilovat. Celý proces výroby vodky - od mletí pšenice až po destilaci - probíhá pouze na jednom místě.
V HLAVNÍ ROLI MĚKKÁ OZIMÁ PŠENICE
V Grey Goose věří, že z měkké ozimé pšenice (zaseté na podzim a sklizené o devět měsíců později uprostřed léta) se vyrábí pálenka nejlepší chuti. Má ideální rovnováhu škrobu, lepku a minerálních látek a při mletí dává vynikající mouku. "Blé panifiable supérieur" je francouzská klasifikace pro nejkvalitnější pšenici na výrobu chleba. Je to jediná pšenice, která je považována za dostatečně kvalitní pro výrobu nejlepšího francouzského chleba a pečiva, takže je to jediná dostatečně kvalitní pšenice i pro Grey Goose vodku.François věděl, že pro určení charakteru pšenice je zásadní terroir, a proto si vybral oblast Picardie v severní Francii. Tento region je známý jako "chlebová pánev Francie". Má ideální terroir pro měkkou ozimou pšenici - správné složení půdy a mírné klima vytvářejí ideální podmínky pro pěstování. Stejně jako u jednodruhové kávy je použití jednodruhové pšenice (a nikoli směsi jako u jiných vodek) zárukou, že vyniknou charakteristické vlastnosti dané pšenice. Dodnes každé zrno pšenice, které se používá, pochází ze tří místních zemědělských družstev v okruhu 50 km od lihovaru.
SKVĚLÁ VODKA KTERÁ OBOHATÍ KAŽDÝ KOKTEJL
Máte rádi klasické koktejly? Grey Goose bude díky své jemnosti a čistotě skvělým základam.Takový Martini koktejl postavený na vodce je opravdu dokonalým zážitkem.
ZÁVĚR
Máme rádi produkty, kde je základem výběr těch nejlepších surovin. Grey Goose vodka je příkladem umění a nadšení dvou zakladatelů, kteří vytvořili opravdu skvělý produkt, který se díky své kvalitě stal ikonou ve světě vodky. Grey Goose si vychutnáte samostatně, nebo jako součást vašeho oblíbeného koktejlu. Na zdraví.