Frederic Kafka při svých zámořských obchodních cestách objevil kouzlo karibského rumu a sám se po svém návratu pustil do jeho výroby. Díky tomu jsme si mohli v Čechách rum vychutnat již na přelomu 19 a 20 století. Rumy nejčastěji nakopuval přes své obchodní partnery ve Francii, v Čechách je pak blendoval a uváděl na trh pod vlastní značkou. Pánové, kteří stojí za obnovením téhle krásné a historické české značky připravili blend, který je jakousi rekonstrukcí jednoho z rumů, které připravoval sám Frederic.
Dvě země – dvě historické destilerie
Frederic Kafka rum je blendem dvou zemí, kde spojily síly dvě historické destilerie. Venezuelská Santa Teresa a Dominikánský Oliver & Oliver. Výběr těchto destileriíí nebyl náhodný, obě totiž vyráběly rumy již v dobách Frederica Kafky. Rumy jsou 5 – 7 let staré a v blendu fungují skvěle. Výsledek je krásně jemný rum se sladšími třtinovými tóny, které přecházejí do dřevitého konce.
Na zdraví