FREDERIC KAFKA PINK GRAPEFRUIT GIN
Tušili jste, že již na konci 19. století se v královském městě Příbrami vyráběl gin a to dokonce i gin ochucený? Bedřich „Frederic“ Kafka patřil v té době k nejvýznamnějším výrobcům v celé Evropě a jeho produkty se vyvážely do mnoha zemí po celém světě. Kafka byl velký inovátor a nebál se experimentovat. U ochuceného ginu ale vsadil na jistotu a to na francouzské citrusy.
Klasický gin je u Frederic Kafka Distillery takový návrat ke kořenům, vyrábí se totiž stejně jako před 120 lety a veškeré byliny jsou pouze ze zemí, se kterými Bedřich „Frederic“ Kafka obchodoval. Je krásně jemný, s výraznými tóny jalovce, koriandru a citrusů.
Základ pro ochucený gin je tedy skvělý a nastává čas zapojit hlavního hrdinu, růžový grep. Pro tento gin se používají pouze ručně sbírané růžové grepy z jižní Francie. Jejich kůra se následně maceruje a esenciální oleje zanechají v macerátu nezaměnitelnou chuť, aroma a lehce narůžovělou barvu. Aby se ginu dodala ještě opravdová svěžest, maceruje se zvlášť kůra citronů. Délka i teplota macerace je tajná, zajímavostí je, že jsou u grepu a citronu odlišné.
Výsledek?
Krásně jemný a neuvěřitelně svěží grepový gin. Velmi oceňujeme, že v něm nenajdete žádný cukr ani barvivo, vše je děláno přírodní cestou. Grep je ve vůni i chuti dominantní, není ale nijak agresivní. Zůstávají i tóny jalovce, což je skvělé, pořád se bavíme o ginu, který je na něm postavený.
Zajímavá je i lahev, do které se gin plní. Jedná se o přesnou kopii původní Kafkovy lahve z roku 1890 a českým sklářům se opravdu povedla.
S čím míchat?
Nejpopulárnější bude gin & tonik doplněný čerstvým grepem a třeba rozmarýnem, ale určitě stojí za vyzkoušení i nějaký koktejl. Takové grepové Negroni nebo grepový Gimlet Vás budou určitě bavit.
Na zdraví