Značka hořkého, aromatizovaného destilátu z Itálie...
Barva: Tmavohnědá s oranžovými záblesky ze směsi bylin
Vůně: Velmi komplexní se spousou bylinek, zvláště čerstvé mátové nati
Chuť Hořká a připomínající lék s mentolem a suchou, drsnou dochutí
Fernet Branca je hořký, aromatický italský destilát vyráběný ze základu alkoholu z hroznů (jako brandy) a více než 40 bylinek a koření, včetně třezalky, myrhy, rebarbory, heřmánku, kardamonu a šafránu - přesný recept je samozřejmě tajemstvím. Tuto směs vyvinula v polovině 18. století mladá Miláňanka Maria Scala a se svým manželem Bernardinem Brancou a v roce 1845 založili společnost na její výrobu.
Společnost Fratelli Branca, kterou dnes řídí rodina, nyní v Miláně vyrábí Fernet Branca a prodává ho po celém západním světě.
Bylinky a koření se vmíchají do základu v podobě jakostíního alkoholu a více než rok se nechávají zrát v sudech, čímž se vytvroří silná směs se 42% alkoholu. Italové pijí Fernet Branca jako digestivum, podávají ho při pokojové teplotě v malé odlívce, třebaže řada lidí nyní používá tento destilát v koktejlech, přikapává si ho do kávy nebo ho míchá s colou či minerálkou.
Firma vyrábí rovněž verzi s mátovou příchutí, Branca Mentha. Mentol učiní z tohot destilátu poněkud stravitelnější přímé digestivum.
Fernet Branca je nesmírně oceňován jako lék proti kocovině, co je na tom pravdy, vyzkoušejte sami. Pokud jste vyznavači hořkých nápojů, zcela určitě Fernet Branca doporučujeme vyzkoušet! U nás v e-shopu pořídíte oba druhy: