Máme radost, že můžeme spolupracovat s touto Londýnskou destilerií, která produkuju opravdu skvělé giny. Pojďte s námi nahlédnout do její historie a historie ginu v Londýnské čtvrti City.
TROCHU HISTORIE
Londýnská City má bohatou historii ginu. V době ginové horečky v 18. století byla v každé ulici této čtvrti palírna nebo obchod s ginem, který těžil z koření a citrusových plodů dovážených do londýnského přístavu.
Když ginové šílenství skončilo, přežilo jen velmi málo ginových palíren a téměř 200 let nebyla v City jediná. Tedy až do otevření palírny City of London Distillery v roce 2012.
Během těchto 200 let se zdokonalily techniky destilace ginu a ten se stal rafinovanějším s jemnější chutí. Gin byl velkým obchodním artiklem a London Dry Gin se stal nejoblíbenějším druhem. Pak přišla další revoluce s příchodem malosériových mikropalíren, jako právě City of London, která přinesla rozmanitost, experimenty, nové kombinace a botanicals, nové giny.
VÝROBA ZAČÍNÁ
City of London Distillery byla otevřena 20. prosince 2012 v koktejlovém baru Jonathana Clarka v Bride Lane v londýnské čtvrti City.
Výroba ginu byla zahájena na dvojici měděných destilačních přístrojích o objemu 200 litrů pojmenovaných Clarissa a Jennifer (podle "dvou tlustých dam" z pořadu BBC o jídle). Prvním ginem, věrným kořenům a historii, byl klasický London Dry Gin - brzy poté následovala oslava londýnského City - Square Mile gin. Od té doby se nabídka rozšířila o velmi oblíbený Sloe gin, Old Tom gin, Christopher Wren gin a také o moderní příchutě jako Lemon, Lime, Murcian Orange a Rhubarb and Rose.
V roce 2016 byl vedle původního páru zakoupen větší 500 litrový kotel, který byl uveden do provozu při příležitosti oslavy 90. narozenin královny a podle toho byl pojmenován Elizabeth.
Cílem společnosti The City Of London Distillery bylo vždy oživit a udržet dědictví a historii výroby londýnského ginu a zároveň realizovat nové nápady a trendy.