Redbreast Tawny Port Single Pot Still 46% 0,7l

Kód: 880 0978
2 390 Kč 1 975 Kč bez DPH
Skladem

Redbreast Tawny Port Cask Edition je třetím vydáním z iberijské řady značky. Tuto limitovanou edici  připravili Master Blender Billy Leighton a Blender Dave McCabe. Původně zrálo v sudech po bourbonu a sherry oloroso. Poté byla část těchto whisky přetavena do sudů po portském Tawny. Nakonec byly tyto whisky spojeny a prošly závěrečným zráním v čerstvě ochucených sudech Tawny Port po dobu 14-25 měsíců.

 

Detailní popis produktu

Popis produktu není dostupný

Doplňkové parametry

Kategorie: Irská whiskey - Single Pot Still
Objem: 0,7 l
Obsah alkoholu: 46 %
Země původu: Irsko
Druh balení: karton

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Zeptejte se kteréhokoliv nadšence na jméno nejlepší irské whisky a vsaďte se, že bez zaváhání řekne: Redbreast. Kultovní Redbreast měl svého času neobvyklý přídomek “kněžský chlast”. V obdobích nedostatku se totiž vyskytoval spíše na farách než v hospodách. Jeho distributor měl totiž zároveň licenci na mešní víno. Jakkoliv se budete snažit přeložit název značky doslovně, nedělejte to, je to slepá ulice. Jméno Redbreast bylo poprvé publikováno v tištěné reklamě v roce 1912 a vzniklo nevinně - autor byl vášnivým pozorovatelem ptačí říše a měl rád červenky. Pro spoustu lidí představuje značka Redbreast esenci pravé irské whisky. Patří k nejoceňovanějším a nejprodávanějším pot still whisky vůbec. Také k inovacím přistupuje po svém. Spíše než na hledání nových příchutí či technologii bádá, jak si svůj specifický charakter a tradiční výrobu zachovat. Kdo pije Redbreast, ten se vrací v čase do zlatého věku irské whisky

Zajímavost: Spojení "Pot still" v názvu whisky značí z hlediska výroby použití kotlíkové metody destilace a z hlediska spotřebitele bohatou, krémovou, trochu až máslovou, kořeněnou chuť s tóny rozinek a skořice. Jedná se o whisky vyrobenou z kaše obsahující sladový i nesladový ječmen, který se následně třikrát destiluje v měděných destilačních nádobách; v případě Redbreast ve tvaru cibule. Olejovitý charakter kotlíkové destilace je zjemněný dlouhým zráním v sudech po bourbonu nebo sherry ze španělského dubu. Celkově má Redbreast charakter vánočního cukroví, ovšem s celoroční platností.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz